maanantai 4. huhtikuuta 2016

Unkarilaiset kansainvälisyys- ja matkailukurssilla


Reissu Rovaniemelle ja Kemiin 

Morjens kaikki!


Keskiviikkona 17.2. kävimme lukiolaisten kansainvälisyys- ja matkailuryhmän kanssa Rovaniemellä ja Kemissä. Mukana oli myös neljä unkarilaista nuorta ja heidän opettajansa. Ensin käytiin Joulupukin Pajakylässä.            


Pajakylästä matkasimme   Arktikumiin, jossa söimme lounaan ja tutustuimme mielenkiintoisiin näyttelyihin. Lopuksi kävimme vielä Kemin lumilinnassa. Lumilinnassa oli uskomattomia lumipatsaita ja veistoksia. Kokonaisuudessaan matka oli todella mielenkiintoinen ja mukava. Onneksi lähdimme mukaan!!
Kemin Lumilinna

Suomi-Unkari workshop 22.2.2016


KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA UNKARILAISILTA OPPILAILTA!

1.) Millainen maa Unkari on asua? Hyvät ja huonot puolet.

- Hyviä puolia ovat: sijainti keskellä Eurooppaa, ja siellä on kauniit maisemat ja kaupungit. Huonoja puolia: verot ja työttömyys.

2.) Millaisia perinteitä Unkarissa on?

- 6. tammikuuta vesiruohopäivä, helmikuun lopussa karnevaali (säikytetään joulu pois, vähän kuin halloween), 20.8 kansallispäivä (ilotulitteet), pääsiäisenä tytöt koristelevat suklaamunat ja pojat kiertelevät ovella ja heittävät kylmää vettä tyttöjen päälle (kylmä vesi antaa kauneutta ja pitkää ikää. Veden voi myös korvata hajuvedellä)


3.) Millaisia lemmikkejä unkarilaisissa perheissä esiintyy?

- Kissa, kani, hamsteri, papukaija, (possut, kanat, lampaat, vuohet, lehmät yleisiä)


4.) Millaisia vapaa-ajan vietto mahdollisuuksia Unkarissa on? Esim. Kaupungissa?

- Budapestissa käydään ravintoloissa ja elokuvissa sekä vietetään aikaa kavereiden kanssa. Täysi- ikäiset viettävät aikaa baareissa ja klubeilla. Tupakan ja alkoholin ikäraja on 18- vuotta. Tietyissä kaupoissa (K18) saa ostaa tupakkaa.


Sanoja ja niiden tarkoituksia.

Suomi-Englanti-Unkari sanontoja.

Teksti: Senni, Aino,Iida ja Kiia-Maija 
Kuvat: Senni, Aino,Kiia-Maija ja Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti