perjantai 2. kesäkuuta 2017

Valokuvakilpailu Valtarin koululla

Valtarin koululla järjestettiin Mun Suomi –valokuvakilpailu, jolla juhlistettiin Suomi 100 -juhlavuotta. Kilpailuaikaa oli 13.4-2.5., ja aiheena oli kuvata Suomi sellaisena kuin sen itse näkee ja kokee. Kuvia pystyi ottamaan kännykällä, kameralla tai tabletilla, ja kuvia sai lähettää 1-3 oppilasta kohden. Voittajalle palkintona oli 60 €, toiselle 40 € ja kolmannelle 20 € -arvoinen lahjakortti Kärkkäiselle. Finaalikymmenikön valitsi opettajista koostuva raati, ja voittajakuvan äänestivät oppilaat. Opettajaraatiin kuuluivat Kirsi Saravesi, Ville Jäntti, Jukka Ervasti sekä Ville Savilampi.

Kilpailu oli suosittu ja kuvia tuli yli 100 kpl, 40 eri kuvaajalta. Opettajat kertoivat kaikkien onnistuneen hienosti Suomi-teemassa. Palkintojenjako oli salissa. Voittajaksi julkistettiin Joona Käyrä 8C-luokalta, toiseksi tuli Väinö Yrjänä 8F-luokalta ja kolmanneksi Veeti Härkin 8F-luokalta.

Palkintoja jakamassa rehtori Taisto Soininen


Voittaja Joona Käyrä otti kuvan kahdesta laulujoutsenesta Illinsaaren uuden sillan luota, Iijoen varrelta. Hän ajatteli Suomen kansallislinnun kuvastavan hyvin Suomi-teemaa. Kuva oli otettu luonnonvaraopin tunnilla, Nikon D3100 kameralla. Kymmenen parhaan joukkoon pääsy oli Joonalle yllätys. Kun Joona näki muut kuvat, hän ajatteli pääsevänsä top 5:een muttei ajatellut voittavansa.

Voittaja, Joona Käyrä
Väinö Yrjänä sekä Veeti Härkin ottivat molemmat kuvansa vapaa-ajalla. Väinön kuva on otettu puhelimella Iijoen rannasta. Hänen mielestään jokimaisema kuvaa Suomea. Veeti otti kuvansa Ivalossa, ja kuva on otettu kameralla. Molemmat osasivat odottaa kisassa pärjäämistä.

2. sija, Väinö Yrjänä

3. sija, Veeti Härkin


Teksti: Iina Loukusa ja Rebekka Rössi, 8D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti