perjantai 12. syyskuuta 2014

Art Ii Biennaali

Art Ii Biennaali 2014:
Mielen ja kielen maisemat

Valtarin koulun valinnaisen Kansainvälisyys- ja matkailukurssin oppilaat kävivät 15.8.2014 tutustumassa Art Ii Biennaaliin Ympäristötaidepuistossa. Tässä osa oppilaiden mietteistä Biennaalista, loput julkaistaan myöhemmin.

TÄHTIPORTTI


Vierailimme Iin taidepolulla, jossa oppaanamme toimi Senni Karvonen. Tutkimme Tähtiportti-nimistä teosta, jonka on tehnyt Ruotsalainen Birgitta Linhart. Teos sijaitsee taidepolun varrella Iin kulttuuriperintöalueella. Tähtiportti-teoksen lähettyville oli kirjoitettu 1500-luvun lopulle sijoittuva tarina Matias-nimisen kappalaisen kuolemasta.

Taideteos koostuu kahdesta osasta: Mukulakivistä tehdystä avaimesta ja suuresta kivestä johon on kaiverrettu kuvio. Ajattelimme, että Tähtiportti voisi olla portaali johonkin. Toinen oletuksemme oli, että kivi ja sen pintaan kaiverrettu kuvio tarkoittaisi tarinan Matiaksen kuolinpaikkaa. Tarinassa kerrottiin, kuinka Matias teki vastarintaa vihollisia vastaan avaimella, joten oletimme, että maahan tehty avain tarkoittaisi sitä.

Teos kuuluu taiteilijan sarjaan Tapaamispaikkoja, jonka teokset luovat tähtiportteja ihmisten ja luonnon välille. Hän ajatteli, että Tähtiportit ovat portaaleja luontoon ja sen taianomaisten voimien keskelle.

     Tekijät: Elli, Kaisa, Saara A. & Saara E.


ET


Teoksen nimi: ET

Taiteilijan nimi ja kotimaa: Jaakko Pernu, Suomi

Teos on nimetty ET:ksi, koska taiteilijan ystävää, joka antoi lehtikuusirungon teokseen, menehtyi. Kyseistä ystävää kutsuttiin ET:ksi, joten taiteilija nimesi teoksen ET:ksi - ystävänsä muistoksi. Teoksen nimi on ihan hyvä, koska nimellä on tausta

’ET’ on puinen ’puu’, joka on tehty kiinnittämällä lehtikuusirunkoon muita pienempiä puita, jolloin teos näyttää puulta.

Teos on pystytetty muiden puiden joukkoon, koska se muistuttaa puuta.

Teoksen tarkoitus on kertoa tarinaa ihmisen ja puisen luonnon vuorovaikutuksesta. Teos on mielestämme hieno, mutta jos nimen alkuperää ei tiedä, se jättää tyhjän tunteen.

Tekijät: Jere, Pekka ja Olli


HUOMAA MINUT

Kuva: Jukka Ervasti
Teoksen tekijä on Iiläinen kuvataiteilija Sanna Koivisto. Teos ottaa kantaa ihmisten yksinäisyyteen. Teoksessa puistonpenkkiin on poltettu ”huomaa minut” 14 eri kielellä.

Teos kostuu puuhun köytetyistä tuoleista ja puistonpenkistä. Teos on tehty aika avaraan mäntymetsikköön, joka luo teokseen luonnonläheisen tunnelman.

Teos kuvaa yksinäisyyttä ja sitä, että sitä on ympäri maailmaa.

Taiteilija onnistui kuvaamaan teoksessaan hyvin sitä, että kaikki ihmiset tarvitsevat huomiota ja sosiaalisia suhteita.

Tekijät Valtteri, Tero, Jaakko ja Santtu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti